Blog

Achiziții în mass media Ziarul de Gardă

VIDEO „Am semnat acordul într-un bar de lângă primărie.” Un agent economic acuză că mai mulți funcționari ai Primăriei Chișinău l-au impus să diminueze valoarea unui contract cu 3 milioane de lei și că de nouă luni Primăria nu-i plătește peste 20 de milioane de lei | Ziarul de Gardă

Zeci de utilaje multifuncționale cu accesorii pentru deszăpezire, cosit, măturat sau spălat străzile, în valoare de circa 24 de milioane de lei, sunt depozitate de la sfârșitul anului 2022 într-un depozit al Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”. Tot de atunci, agentul economic îşi cere de la municipalitate banii pentru tehnica livrată, dar fără succes.

Directorul companiei care a obținut dreptul să furnizeze tehnica în urma unei licitații publice acuză că a fost impus în mod ilegal să accepte reducerea prețului contractual cu peste 3 milioane de lei, însă chiar și așa nu și-a primit banii. El spune că a semnat acordul de reducere a prețului „într-un bar de lângă primărie”, iar unul dintre consilierii edilului Ion Ceban s-a implicat direct în negocierea diminuării prețului. Omul de afaceri vorbește inclusiv despre „obratka” cerută după ce a obținut contractele cu autoritățile municipale.

Reprezentanții Primăriei motivează cererea de scădere a prețului prin faptul că agentul economic ar fi încercat să vândă bunurile la prețuri exagerate și susțin că plata întârzie din cauza unor factori obiectivi.

Vezi materialul integral pe ZdG.md