Blog

Achiziții în mass media Realitatea.md

Angajat al „Exdrupo” – cercetat de CNA pentru corupere activă! Și-ar fi favorizat propria companie | Realitatea.md

Un șef de sector al Regiei exploatarea drumurilor și podurilor „Exdrupo” din cadrul Primăriei municipiului Chișinău este cercetat penal pentru corupere pasivă și activă, fapte comise în contextul organizării unor proceduri de achiziții publice. Bărbatul este bănuit că și-ar fi favorizat propria companie la licitațiile organizate de întreprindere.

„În perioada anilor 2020-prezent, bănuitul ar fi transmis sume de bani unor persoane din conducerea întreprinderii, echivalente unui anumit procent din contractele semnate, pentru a organiza trucarea procedurilor de achiziții publice în interesul companiei, gestionate de el din umbră, prin persoane interpuse, inclusiv de rudele acestuia. În acest mod, au fost cauzate întreprinderii municipale daune considerabile”, se arată în nota informativă a CNA.

La data de 19 decembrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la sediile unor persoane juridice, dar și la domiciliul, mașinile și în biroul de serviciu ale bănuitului.

În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Angajat al „Exdrupo” – cercetat de CNA pentru corupere activă! Și-ar fi favorizat propria companie apare prima dată în Realitatea.md.

Sursa: Realitatea.md | Read More