Blog

Achiziții în mass media Tv8.md

Compania belarusă MAZ, câștigătoarea concursului pentru achiziționarea a 100 de autobuze pentru Capitală | TV8.md

Compania belarusă MAZ a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi cu care urmează să fie dotat Parcul Urban de Autobuze din Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban. Cei de la MAZ au propus cea mai avantajoasă ofertă cât privește raportul dintre preț și calitate, dintre cei șase participanți la concurs. 

Potrivit lui Ceban, un autobuz  MAZ urmează să fie achiziționat la un preț de 116 mii de euro bucata și are un termen de garanție de 72 de luni. În perioada garanției, MAZ va asigura deservirea autobuzelor din surse proprii. La concurs au mai participat și cei de la Isuzu Anadolu, de la care municipalitatea a cumpărat autobuze la mâna a doua în urmă cu câțiva ani.

„Conform criteriului aplicat factorului de evaluare pe primele 3 locuri s-au plasat: Ofertantul MAZ a acumulat 97,69 puncte, Isuzu Anadolu a acumulat 95,73 puncte, Otokar Otomotiv 75,93 puncte”, a menționat Ion Ceban.

Doi dintre ofertanți, Xiamen King Long și BMC Otomotiv au fost descalificaţi din motivul neprezentării clarificărilor solicitate. Totodată, oferta operatorului Temsa a fost respinsă pentru că nu corespundea cerinţelor expuse în documentaţia de atribuire.

Municipalitatea a inițiat repetat în data 25 februarie licitația deschisă privind achiziționarea a 100 de unități noi pentru Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”. Suma prevăzută pentru lotul de unități este de 270 milioane de lei.

Sursa: TV8.md | Read More