Blog

Achiziții în mass media Unghiul.com

CSE a aprobat măsuri pentru a facilita gestionarea crizei refugiaților | Unghiul.com

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va putea achiziționa servicii de asigurare a funcționalității Centrelor de plasament pentru refugiați prin utilizarea unei proceduri simplificate de achiziții publice. O asemenea procedură se va aplica și în cazul contractării serviciilor de broker vamal în scopul gestionării depozitelor de bunuri provenite din ajutoarele umanitare și donații. Decizii în acest sens au fost aprobate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița. Măsurile au drept scop de a gestiona mai eficient criza refugiaților, transmite IPN.

De asemenea, în scopul monitorizării eficiente a loturilor de ajutoare umanitare recepționate, CSE a decis să reducă termenul de raportare privind distribuirea acestora. Potrivit modificărilor, raportul privind distribuirea ajutoarelor destinate gestionării crizei refugiaților va fi prezentat în termen de 15 zile lucrătoare, și nu 60 cum era până în prezent.

Totodată, membrii CSE au hotărât să aloce suplimentar Ministerului Educației și Cercetării, din fondul de intervenție al Guvernului, mijloace financiare în valoare de 322,2 mii lei. Banii vor fi utilizați pentru acoperirea costurilor de funcționare a centrelor de plasament temporar pentru refugiați aflate în subordinea instituției.

CSE a mai aprobat cadrul privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova. Astfel, se permite introducerea și scoaterea bunurilor necesare pentru activitatea agenției în Republica Moldova fără aplicarea interdicțiilor și restricțiilor.

Pe perioada stării de urgență raporturile de serviciu în cadrul sistemului instituțiilor penitenciare vor putea fi încetate.

Sursa: Unghiul – Vezi lumea aşa cum e ea! | Read More