Blog

Achiziții în mass media Realitatea.md

DOC Nemerenco mărește numărul angajaților la 2 instituții din subordine. Salariile vor fi de circa 16.000 de lei | Realitatea.md

Ministerul Sănătății vrea să mărească numărul de angajați la Agenția Medicamentului și la Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate. Deciziile urmează să fie aprobate la ședința cabinetului de miniștri, pe 27 decembrie.

Astfel, la Agenția Medicamentului vor fi 120 de unități de personal, în loc de 110. Cei 10 angajați noi vor fi inspectori principali și vor primi lefuri de peste 10.000 de lei. Instituția mai urmează să își creeze Direcția generală de control și inspecție farmaceutică, iar salariile funcționarilor din cadrul ei vor fi cuprinse între peste 12.600 și 17.500 de lei.

„Prin majorarea efectivului-limită al AMDM cu 10 unități, se propune fortificarea capacităților umane în vederea executării corespunzătoare a volumului de muncă și diminuarea eventuală a riscurilor asociate corupției și stării de sănătate a angajaților, care ar genera impedimente activității curente a AMDM, urmare a trecerii funcției de control în cadrul AMDM. Menționăm, ca urmare a reformei ANSP funcția de control de stat în domeniul farmaceutic și al dispozitivelor medicale a fost transmisă către AMDM fără alocarea celor 9 unități disponibile la ANSP (din cadrul Inspectoratului farmaceutic), la decizia Ministerului Sănătății”, se arată în nota informativă a proiectului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

AMDM – proiect MS suplinire state de persoanl by Realitatea.md on Scribd

Numărul angajaților de la Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate aproape că se va dubla. Actualmente instituția are 30 de state de personal, însă cifra ar urma să crească până la 55.

Vor apărea o unitate de auditor intern, șase unități în Secția achiziții medicamente (farmaciști și specialiști achiziții), nouă unități în Secția achiziții dispozitive și servicii medicale, transport sanitar (bioingineri și specialiști achiziții), opt unități în Direcția administrativ – juridică și monitorizare (farmaciști, specialiști achiziții și operatori) și o unitate în Secția economie și evidență contabilă (contabil).

Salariul mediu al noilor angajați va fi de 16.500 de lei. Costul cheltuielilor de personal pentru asigurarea celor 25 de unități suplimentare de specialiști constituie 6,3 milioane de lei.

Suplinire state de personal – Centrul de achiziții în sănătate by Realitatea.md on Scribd

Articolul DOC Nemerenco mărește numărul angajaților la 2 instituții din subordine. Salariile vor fi de circa 16.000 de lei apare prima dată în Realitatea.md.

Sursa: Realitatea.md | Read More