Blog

Achiziții în mass media Realitatea.md

Instituțiile medico-sanitare din țară vor fi asigurate cu medicamente pentru aproximativ trei luni | Realitatea.md

Ministerul Sănătății informează că, în contextul situației de urgență, în comun cu Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a evaluat riscul discontinuității în aprovizionarea cu anumite grupe de medicamente, preponderent produse în Ucraina.

Astfel, a fost stabilită o listă de medicamente care vor fi procurate suplimentar prin desfășurarea centralizată a procedurilor de achiziție publică cu aplicarea mecanismelor simplificate.

„Instituțiile medico-sanitare publice vor fi asigurate cu medicamente pentru două-trei luni. Stocurile vor fi suplinite și din donațiile oferite de organizațiile internaționale”.

Potrivit responsdabililor, Ministerul Sănătății monitorizează continuu stocurile disponibile de medicamente și întreprinde toate măsurile pentru ca populația să beneficieze de acestea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Instituțiile medico-sanitare din țară vor fi asigurate cu medicamente pentru aproximativ trei luni apare prima dată în Realitatea.md.

Sursa: Realitatea.md | Read More