Blog

Achiziții în mass media Realitatea.md

Parlamentul European a votat! Achiziții comune în UE, pentru consolidarea industriei de apărare. Moldova – vizată | Realitatea.md

Eurodeputații au aprobat marți consolidarea industriei apărării. Prevederile stabilesc un instrument pe termen scurt pentru consolidarea industriei europene de apărare prin achiziții publice comune până la 31 decembrie 2025.

Conform Parlamentului European, statele membre să își vor satisface astfel nevoile de apărare cele mai urgente și critice. Conform instituției, acestea au fost intensificate de transferurile de produse din domeniul apărării către Ucraina.

Instrumentul va bugetul de 300 de milioane de euro, informează Digi24. Achiziţiile în comun vor trebui să implice cel puţin trei state membre şi ar trebui să fie deschise participării membrilor Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, care sunt membri ai Spaţiului Economic European.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Contractanţii şi subcontractanţii trebuie să fie stabiliți în UE sau într-o țară asociată. Costul componentelor originare din UE sau din ţările asociate nu trebuie să fie mai mic de 65% din valoarea estimată a produsului finit.

Contribuţia financiară a UE la fiecare acțiune va fi limitată la 15% din valoarea estimată a contractului de achiziţii publice comune pentru fiecare consorţiu. Acest plafon poate fi ridicat la 20% în cazul în care Ucraina sau Republica Moldova sunt beneficiare ale unor cantităţi suplimentare de produse din domeniul apărării..

Prevederile a fost adoptată cu 530 de voturi.

Articolul Parlamentul European a votat! Achiziții comune în UE, pentru consolidarea industriei de apărare. Moldova – vizată apare prima dată în Realitatea.md.

Sursa: Realitatea.md | Read More