Blog

Achiziții în mass media Timpul.md

Procedura de achiziții publice în cazul bunurilor, serviciilor și lucrărilor de valoare mică – reglementată de un nou regulament | Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Procedura de achiziții publice în cazul bunurilor, serviciilor și lucrărilor de valoare mică va fi reglementată de un nou regulament, care va face procesul mai eficient și transparent. O astfel de decizie a fost aprobată în ședința de miercuri, 14 decembrie, de Cabinetul de Miniștri.

Regulamentul vine cu o modificare esențială a modului de inițiere a achizițiilor de valoare mică. Astfel, pentru asigurarea transparenței și concurenței loiale, autoritatea/entitatea contractantă are obligația de a iniția achiziția în cadrul Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA „RSAP”). Modul de planificare, inițiere și derulare a achiziției în cadrul sistemului informațional, de asemenea, este reglementat de Regulament, transmite Agora.md.

Sunt introduse modificări și în privința modului de încheiere și executare a contractelor.  În Regulament a fost inclusă posibilitatea ca autoritățile contractante să încheie contracte cu efectuarea plăților anticipate pentru achiziționarea mărfurilor, serviciilor și lucrărilor, cu respectarea prevederilor Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. 

De asemenea, Regulamentul stabilește și procesul de raportare a achizițiilor de valoare mică. Astfel, monitorizarea realizării achizițiilor publice de valoare mică, în baza informațiilor din SIA „RSAP”, va fi asigurată de către Agenția Achiziții Publice.

Sursa: Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md | Read More