Blog

Achiziții în mass media NordNews

Recean, nemulțumit de activitatea Agenției Achiziții Publice: „Și șeful, și toată conducerea, astăzi, să fie demiși” | NordNews

Premierul Dorin Recean a solicitat o nouă demisie în timpul ședinței Guvernului din 29 noiembrie. El i-a cerut ministrului Finanțelor Petru Rotaru ca „șeful și toată conducerea” Agenției Achiziții Publice să fie astăzi demiși, scrie newsmaker.md

Tot astăzi, ca și în cazul la serviciul 112 solicit să demiteți conducătorul Agenției Achiziții Publice, pentru că acolo – achizițiile publice, astăzi, nu sunt nici eficiente, nici integre, platforma online are lacune de funcționalitate și nu asigură suficientă transparență. Așa că și șeful, și toată conducerea, astăzi, să fie demis”, s-a adresat Recean către ministrul Finanțelor.

Potrivit site-ului Agenției Achiziții Publice, director al instituției este Ruslan Malai, directori adjuncți – Valeriu Secaș și Vladimir Vornic.

Tot pe 29 noiembrie, Recean a cerut demisia directorului de la Serviciul 112 Liviu Oboroc. El a spus că a stabilit că, în rezultatul intemperiilor de duminică, „112 se ocupă doar de pasarea informației, în loc să ia cazul, să-l urmărească cap coadă”. Prin urmare, el a cerut ministrului de Interne ca odată cu preluarea serviciului 112 de la 1 ianuarie „să fie revizuite toate protocoalele”.

„Aveți 30 de zile pentru acest lucru”, a comunicat Recean.

Sursa: NordNews | Read More