Blog

Achiziții în mass media Unghiul.com

Se încep lucrările la un nou stadion în municipiul Ungheni | Unghiul.com

Contractul pentru construcția stadionului de baschet și volei, care se va afla pe Stadionul Municipal Ungheni, a fost semnat. Potrivit platformei Agenției Achiziții Publice, costul total a lucrărilor este de circa 1.394.151 lei, iar agentul economic care va executa lucrările este SRL „Aedificator”, care are la activ mai multe proiecte de infrastructură, implementate cu succes în municipiul Ungheni.

Viitorul ministadion multi-funcțional de baschet și volei va avea o suprafață de 468 metri pătrați.

Reamintim că lucrarea a fost posibilă grație proiectului „Sportul unește unghenenii/SpUn”, finanțat de Guvernul Republicii Moldova în cadrul programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, 2022. Cu o contribuție a venit Cancelaria de Stat/BRD a oferit 250 mii lei. Contribuția Primăriei este de peste 400 mii de lei, iar Consiliul Raional s-a angajat să ofere 100 mii de lei. Diaspora ungheneană a colectat fonduri în valoare de peste o sută de mii lei într-un timp record – e vorba de 8 zile.

Anterior, în municipiul Ungheni au mai fost construite și amenajate terenuri de fotbal, de minifotbal, de tenis de câmp, piste pentru bicicliști și un skatepark.

Programul „DAR 1+3” are drept obiectiv mobilizarea potențialului uman și financiar al diasporei pentru dezvoltarea socio-economică locală a Republicii Moldova. Programul se află la cea de-a III-a ediție, iar până acum 63 de proiecte au fost realizate cu succes în diferite localități ale țării.

Sursa: Unghiul – Vezi lumea aşa cum e ea! | Read More