Blog

Achiziții în mass media Tv8.md

/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Mașini de 40 milioane lei, cumpărate de autorități pe timp de criză: Lexus, Volvo și Toyota | TV8.md

A trecut mai mult de un an de când R. Moldova luptă la greu cu pandemia de coronavirus și caută resurse financiare pentru a cumpăra echipamente medicale și de protecție, tone de dezinfectant, măști și vaccinuri, fiind ajutată în majoritatea cazurilor de partenerii externi. Pe de altă parte, autoritățile au cheltuit în această perioadă zeci de milioane de lei pentru achiziții de mașini. Cinci misiuni diplomatice și-au cumpărat anul trecut autoturisme de lux, iar unii președinți de raioane se plimbă astăzi cu mașini hybrid, de ultimă generație, prețul cărora depășește jumătate de milion de lei. Vedeți cum au explicat autoritățile aceste achiziții pe timp de criză.

Pe parcursul anului 2020 și în primele 3 luni ale anului curent, diverse instituțiile de stat de nivel național și local au cumpărat mașini în sumă de 40 de milioane de lei. Asta în pofida avertismentului dur lansat de fostul premier Ion Chicu, la început de pandemie, că Ministerul Finanțelor va respinge toate solicitările de achiziții de mașini, pentru că bugetul nu poate suporta astfel de cheltuieli.

Vezi continuarea investigatiei pe TV8.md | Read More