Blog

Achiziții în mass media Tender.gov.md

Comunicat privind participarea la seminarul online privind Impactul acordurilor interguvernamentale asupra achizițiilor publice | Agenția Achiziții Publice

În perioada 23-24 noiembrie 2021 reprezentanții Agenției Achiziții Publice au participat la seminarul online privind Impactul acordurilor interguvernamentale asupra achizițiilor publice (TAIEX Multi-Country Webinar on the Impact of Inter-governmental Agreements on Public Procurement), finanțat și organizat de către TAIEX,în cooperare cu Joint Vienna Institute.

 

Grupul țintă au fost reprezentanții țărilor din vecinătatea estică a Uniunii Europene care activează în domeniul achizițiilor publice. Astfel evenimentul s-a axat pe tematica achizițiilor publice și obligațiile, care decurg din Acquis-ul Uniunii Europene.

 

În prima zi au fost discutate subiectele din domeniile precum sustenabilitatea fiscală, mediul de afaceri echitabil, concurența, standardele de mediu, transportul și energia. În a doua zi au fost abordate subiectele ce țin de costurile și beneficiile financiare, sociale și economice ale investițiilor care decurg din astfel de acorduri interguvernamentale și a schimbului de experiență din partea statelor membre ale Uniunii Europene în relațiile cu investitorii instituționali. Totodată, a fost prezentată experiența și lecțiile învățate de către statele membre ale Uniunii Europene.

 

Agenda evenimentului poate fi accesată aici.

Sursa: Agenția Achiziții Publice | Read More