Blog

Achiziții în mass media IDIS Viitorul

Ediția lunii mai a buletinului informativ „Achizițiile publice în vizor”: despre integritate, experiența achizițiilor publice de lucrări și propuneri legislative | IDIS Viitorul


Română

Achizițiile publice sunt un domeniu vulnerabil la fraudă și corupție. Ceea ce trebuie să facem este să îmbunătățim sistemele: sistemele de administrare, sistemele de integritate, procesele, să consolidăm sistemul public, să motivăm funcționarii publici, să creăm condiții, să creăm legi, procese, regulamente care să fie clare, ușor de aplicat și care să nu se genereze interpretări abuzive. Și astfel, să diminuăm pe cât este posibil, aceste riscuri de corupție.

Aflați din ediția lunii mai a Buletinului informativ „Achizițiile publice în vizor” ce beneficii și riscuri implică proiectul de modificare a Legii privind achizițiile publice înregistrat în Parlament, câte achiziții au fost încheiate în 2021, care sunt cele mai dese încălcări la capitolul achiziții publice și condițiile ce trebuie respectate în cazul achizițiilor de lucrări.

Tot în acest numar veți descoperi urmatoarele subiecte:

NOUTĂȚI: IDIS „Viitorul” prezintă ediția actualizată a Ghidului de monitorizare a achizițiilor publice
NOUTĂȚI: Valorile contractelor de achiziție publică de lucrări, ajustate prin mecanisme noi
OPINIE: Vadim Țurcan: „Capacitatea tehnică și cea profesională, esențiale pentru determinarea experienței similare în cazul achizițiilor publice de lucrări”
LEGISLAȚIE: Beneficiile și riscurile proiectului de modificare a Legii privind achizițiile publice înregistrat în Parlament
ANALIZĂ: Achiziții de peste 8 miliarde lei, încheiate de autoritățile publice din Moldova în anul 2021
INTEGRITATE: Diana Enachi: „Acolo unde nu există transparență, sancțiuni și control, achizițiile publice riscă să fie fraudate”
CONTROL: Cine verifică legalitatea achizițiilor publice și care sunt cele mai frecvente încălcări 
BANI PUBLICI: Achiziții „cu dedicație”. Ofertele unice ale distribuitorilor auto pentru cerințele trase la indigo ale unor primării

Mai multe informații găsiți în varianta integrală a Buletinului Informativ

Buletinul Informativ apare în cadrul proiectului „Consolidarea integrității în achizițiile publice”, implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparenţă (SUA).

Image: 

Sursa: IDIS Viitorul | Read More