Blog

Încă 13 milioane de lei pentru mijloace de transport?
Revizii

Încă 13 milioane de lei pentru mijloace de transport?

În prag de criză economică, Inspectoratul General de Carabinieri al MAI inițiază o nouă procedură de achiziție de mijloace de transport auto, cu valoarea estimată de 13 397 300 lei.

Conform anunțului de participare, autoritatea contractantă intenționează să procure 34 de mijloace de transport auto de diferite tipuri.

 

 

Contrar prevederilor Legii 131/2015, care interzice specificațiile restrictive, unii dintre parametrii solicitați de autoritatea contractantă par să facă referire la anumite modele de autoturisme.

Specificațiile tehnice prevăzute pentru lotul 1 „Autoturism”, par să corespundă modelului Dacia Logan.

 

 

Specificațiile pentru lotul 2 „Autoturism de teren”, corespund modelului Dacia Duster.

 

 

Specificațiile pentru lotul 3 „Autoturism de teren”, par să corespundă modelului Skoda Superb.

 

 

Subdiviziunile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au mai inițiat recent și alte proceduri de achiziție de autoturisme, una dintre acestea fiind procedura de achiziție de autospeciale operaționale de teren pentru echipele de reacționare rapidă, cu valoarea estimată de 20 000 000 lei.

 

Acest material este realizat în cadrul proiectului ”Banii Publici sunt și Banii Mei!”, implementat de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER cu susținerea financiară din partea National Endowment for Democracy (NED).