Blog

Mersul pe jos…este sănătos!
Revizii

Mersul pe jos…este sănătos!

Comisia Electorală Centrală a anunțat, recent, o achiziție publică, privind procurarea serviciilor de cazare. Achiziția se va desfășura prin procedura COP, cu o valoare estimativa de 245 056 lei. Anunțul de participare al acestei achiziții specifica serviciile pe care CEC dorește sa le achiziționeze: servicii de cazare a delegațiilor, servicii de locațiune a sălii de conferință, servicii de deservire a delegațiilor. La prima categorie observăm următoarele cerințe:

Hotel cu nivel minim de confort 4* (patru stele).
Tip cameră: Standard/twin single room. Mic dejun inclus.
Perioada de cazare: 22 februarie (check in) – 25 februarie 2019 (check out).
Amplasare hotel: sectorul Centru, mun. Chișinău (în preajma sediului Comisiei Electorale Centrale, str. V. Alecsandri, nr. 119), 5 min de mers pe jos.

Înțelegem și nivelul de confort solicitat, și proximitatea dorită față de sediul Comisiei, însa în timp ce în parametrii “5 minute de mers pe jos” s-ar putea, probabil, încadra câteva hoteluri (Radisson Blu, Bristol si Nobil), considerăm ca acești parametri sunt destul de vagi. Astfel, o persoana ar putea reuși în 5 minute pe jos doar până la Nobil, în timp ce altcineva, cu un ritm mai alert, ar ajunge și până la Radisson.

Drept concluzie, sugerăm, utilizarea unor parametri mai exacți (de exemplu, în raza de 0,5 sau 1 km de la sediul CEC), care să nu lase loc de interpretare și, totodată, evitarea unor parametri prea restrictivi, or, presupunem că și o plimbare de 10 minute pe jos de la sediul CEC către hotel ar fi doar spre beneficiul sănătății funcționarilor.

Acest material este realizat în cadrul proiectului ”Using New Media for Civic Engagement and Transparent Elections”, implementat de Transitions Online, în parteneriat cu AGER, din fondurile NED, ale Ministerului Ceh de Externe și Open Society Foundation.